Om oss

Om oss

Effektum AB är ett litet företag med stor erfarenhet. Vi inriktar oss primärt mot förlagsverksamhet, men arbetar även med grafisk produktion, bokproduktion och marknadsföring. Under 2018 ligger fokus på att ge ut barn- och ungdomsböcker, allt för att stimulera läsandet i åldersgruppen.

När det gäller marknadsföring och grafisk produktion är vi ett alternativ för företag som behöver hjälp med att ta fram marknadsmaterial. Vårt mål är att på ett effektivt sätt hjälpa dig som kund att producera ditt material och marknadsföra dina produkter och tjänster för ökad omsättning och lönsamhet.

Effektum AB ägs sedan 2007 av oss, Harald & Barbara Kjellström. Sommaren 2018 flyttade verksamheten till Stallarholmen där vi både skriver och driver bolaget.

 

Affärsidé

Att stimulera läsandet hos barn, ungdomar och vuxna genom att skriva, producera och ge ut pedagogiska kvalitétsböcker.

 

Effektums verksamheter

Effektum Förlag ger ut litteratur med fokus på att skapa böcker som stimulerar barn och ungdomars läsande. För barnböckerna är målet att innehållet ska var pedagogiskt genomtänkt och stimulera lärande enligt Skolverkets läroplan för förskolan. Böckerna produceras med enklare bilder och texterna formges för att underlätta för de som har lässvårigheter eller dyslexi. Ungdomsböckerna ska stimulera till läsande för barn i skolåldern.

Effektum Bok fokuserar på att hjälpa blivande eller etablerade författare samt företag att producera litteratur. Effektum utformar texter så att budskapet förmedlas på bästa möjliga sätt och samtidigt är estetiskt tilltalande. Detta görs med en mångårig typografisk kunskap för att ge bästa läsupplevelse. Med typografins hantverk skapas den bästa boken. Allt för att texten ska få den chans, som den förtjänar.

 

Effektum Marknad fokuserar på att formge och producera marknads- och reklammaterial.

 

EFFEKTUM AB

Parkgatan 5

645 61 Stallarholmen

 

 

TELEFON

+46 (0)706 19 75 94

+46 (0)708 93 65 68

Vi brinner för bra böcker

Typografi och kunskap – skapar läsvärda böcker

Copyright © Effektum AB