Evil

"... Detta är en mycket härlig och trivsam berättelse om en självständig tonårstjej och musikens makt, och den utspelar sig i vår samtida vardagsverklighet. Personskildringarna, liksom miljöerna, är mycket välgjorda - och vuxenvärlden tecknas ovanligt nog från sin bästa sida. Språket är lättflytande, nyansrikt och full av dialog; musiktermer, musik- och tonårsjargong är väl avlyssnade. Handlingen förs fram av den raka och trovärdiga dialogen, tillsammans med de korta kapitlen skapas ett bra driv i läsningen. Huvudpersonen i författarnas tidigare bok, Cosmo, kommer tidigt och fyndigt in i bokens handling. Sammanfattningsvis är Evil en mycket bra ungdomsroman om musikens och spelandets glädje ur en tonårstjejs perspektiv."

Staffan Wennerlund, BTJ, nr 24, 2017

Evil

 

Evil är fjorton år, spelar i rockbandet Flaming Birds och har bara en sak i huvudet – sin bas. Det stora målet är att vinna rockbandstävlingen där finalen går i London. Men hur ska hon lyckas med det när de inte kommer överens i bandet?

 

Livet är inte bara musik. Hemma har det varit bråkigt en längre tid och det är nästan skönt när mamma och pappa skiljer sig. Att flytta och byta skola går förvånansvärt bra, även om inte alla lärare verkar gilla henne. Det är tur att musikläraren är schysst och hjälper henne och Sonny, som också är ny i skolan, att lära känna Beckis. Samtidigt dyker Cosmo upp, en fotbollsnörd som går i samma klass. Är han intresserad av Evil?

 

På väg hem efter ett rep slutar det med att Evil hamnar på förstasidan i lokaltidningen. Det är många som läser artikeln vilket gör att hon får ett oväntat samtal.

 

Evil är en bok om musik och om livet när man går i åttan. Det här är den andra boken i serien om Evil och Cosmo, två tonåringar från Fruängen skriven av Barbara och Harald Kjellström. Se till att hänga med från första tonen.

 

Titel: Evil

Utgiven: 201708

ISBN 978-91-981785-6-2

Format: 140 mm x 215 mm

Kartonnage (inbunden)

242 sidor

 

Boken om Evil släpps i september 2017.

 

Bevaka boken om Evil hos Adlibris

Bevaka boken om Evil hos Bokus

Bevaka boken om Evil hos Akademibokhandeln

 

EFFEKTUM AB

Parkgatan 5

645 61 Stallarholmen

 

 

TELEFON

+46 (0)706 19 75 94

+46 (0)708 93 65 68

Vi brinner för bra böcker

Typografi och kunskap – skapar läsvärda böcker

Copyright © Effektum AB