Bok

Bokproduktion

Allt från formgivning till tryck

 

Vad vi gör

Vår affärsidé är enkel, vi hjälper dig att förverkliga den bok du har skrivit eller planerar att skriva. Som bokproduktionsbyrå erbjuder vi allt från helhetslösningar till punktinsatser av olika slag. Vår affärsmodell är att vi tar betalt för vår tid och kunskap när det gäller bokproduktion. Vi gör alla typer av böcker, från barnböcker till romaner eller faktaböcker.

 

Vi vill att du ska vara framgångsrik och vara stolt över den bok du har skrivit och det är alltid bättre att lägga den tid som behövs innan boken går i tryck. Vi vet att det kan vara svårt att få höra att man behöver arbeta om vissa delar etcetera när man har lagt så mycket tid, men att få den typen av kommentarer i efterhand är trist.

 

Vår affärsmodell är att vi jobbar i ett nätverk av frilansare där vi håller ihop och projektleder produktionen för att du skall kunna koncentrera dig på det du vill göra, skriva. Tanken med att arbeta i nätverk är att vi ska kunna hålla nere kostnaderna och samtidigt göra en högkvalitativ bok.

 

Bakgrund

Boken eller det skrivna ordet om man skall vara korrekt är troligen mänsklighetens viktigaste uppfinning. Att boken skulle vara ”död” i det moderna digitala samhället är inte sant. Vi kan istället säga att cirkeln är sluten. För vad är skillnaden annat en mediet mellan att sitta runt en lägereld för 2000 år sedan och lyssna på en historieberättare eller att lyssna på en ljudbok i din smartphone?

 

Vi är många som har en historia att berätta och idag är det lättare än någonsin att förverkliga sin dröm. Det kan vara en bok om ett specialområde, det kan var din generations stora banbrytande roman eller i princip vad som helst. Dock har alla böcker ett antal gemensamma nämnare som gör att de framförallt blir läsbara men även säljbara.

 

Så glöm bilden av den ensamme författaren som sitter med sin skrivmaskin och levererar ett fantastiskt manus till sitt förlag som knappt kan vänta på att betala ut ett gigantiskt förskott. För att skriva en bra bok behöver du oftast bolla med flera personer för att boken skall nå sin fulla potential.

 

Vi har försökt att ta upp ett antal steg som du bör tänka på när du vill förverkliga ett bokprojekt. Att ha tänkt till innan brukar vara det bästa sättet att minimera misstag och besvikelser. Vi vet av egen erfarenhet hur det känns att kasta tvåtusen böcker för att vi inte varit tillräckligt noggranna innan den gick i tryck.

 

Vi har listat ett antal steg som du bör tänka på och där vi kan hjälpa till. Här kan du läsa hela checklistan.

 

EFFEKTUM AB

Parkgatan 5

645 61 Stallarholmen

 

 

TELEFON

+46 (0)706 19 75 94

+46 (0)708 93 65 68

Vi brinner för bra böcker

Typografi och kunskap – skapar läsvärda böcker

Copyright © Effektum AB